Kødkvægsskuet i Herning

Kødkvægsskue

Dansk Kødkvæg afholder Kødkvægsskue 29. og 30. november i Herning, i forbindelse med Agromek.

Søren Grunnet, næstformand Dansk Kødkvæg

I næste uge afholder Dansk Kødkvæg Kødkvægs-skue i forbindelse med Agromek 2018. Som i 2016 bliver skuet holdt i de helt perfekte rammer i de nyindrettede stalde, som ligger lige ved siden af Hal Q. Forholdene findes simpelthen ikke bedre i Danmark for både, dyr, udstillere og sidst, men ikke mindst, publikum. Der er rekordtilmel-ding med hele 177 dyr til skuet, som afvikles tors-dag den 29. og fredag den 30. november.

I år er der 12 racer repræsenteret. Limousine mø-der med 77 dyr, mens Hereford har tilmeldt 32 dyr og Simmental har 21 dyr i kataloget. Der er tilmeldt 19 dyr fra Charolais, mens de sidste dyr er fordelt på Angus, Blonde d’Aquitaine, Dansk Blåkvæg, Dexter, Galloway, Grauvieh, Højlands-kvæg og Piemontese.

Dyrene ankommer til skuet onsdag aften, og der er, hen på aftenen når dyrene er læsset af, gratis pølser med brød til alle udstillere og hjælpere.

Katalog til skuet kan ses på Dansk Kødkvægs hjemmeside www.danskkødkvæg.dk. Her kan der også snarest ses bedømmelsesplanen.

De indledende bedømmelser foregår torsdag den 29. november fra kl. 10.00 – 16.00 i Hal Q. Inden bedømmelsen starter, er der åbningstale af for-manden for Dansk Kødkvæg, Per Laursen. Tors-dag aften er der udstillerfest for alle interesse-rede i Hal Q. Billetter til festen koster kun kr. 125,- + moms pr. person og kan købes hos Jonna Christoffersen, mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

Fredag formiddag starter aktiviteterne kl. 10.00 med besætningskonkurrencer. Herefter følger In-terbreed-konkurrencerne.

De populære mønstringskonkurrencer starter kl. 13.30, og der er bedømmelse i 3 klasser.

I lighed med tidligere år har de fleste raceforenin-ger informationsstande i Hal Q. Her er der mulig-hed for at møde repræsentanter fra sin egen ra-ceforening, eller man kan måske få et godt tilbud på medlemskab.

Dansk Kødkvæg har også en stand i Hal Q, så be-styrelsen for Dansk Kødkvæg håber at se rigtig mange kødkvægsfolk i Herning. Måske er det her, din kommende tyr eller hundyr skal købes.

Vi ses til Agromek og Kødkvægsskuet 2018.

Log Ind eller Registrer